Notranja vrata s skritimi podboji (1. del)

O notranjih vratih smo začeli resno razmišljati dokaj pozno, v fazi izvedbe slikopleskarskih del. Vratne odprtine smo v fazi gradnje predvideli klasične v velikosti 80cm x 200cm, saj nismo želeli odstopati od standardnih mer in posledično dražiti investicije. Danes se veliko investitorjev odloča tudi za notranja vrata večjih dimenzij oz. odprtine v višini stropa. Če bi se danes podajali v gradnjo bi tudi okrog tega ponovno razmislili in mogoče kaj spremenili.

Najpogosteje so danes pri novogradnjah notranja vrata narejena iz furnirja ali umetne mase, saj so cenejša izbira. Vse pogosteje pa se ponovno srečujemo tudi z masivnimi lesenimi notranjimi vrati. Tukaj so tudi drugi materiali, kot je MDF, aluminij, steklo in kombinacije vseh naštetih materialov.

Tudi glede podbojev se v grobem notranja vrata ločijo na klasična s podbojem in moderna, ki imajo podboj skrit v steni.

Kaj smo izbrali mi?

Že lep čas smo se spogledovali z notranjimi vrati s skritimi podboji, kjer so vrata praktično poravnana s steno in podboj pri zaprtih vratih ni viden. Precej sva izmenjala tudi različnih mnenj o teh vratih, kjer so bila mnenja različna a je enostavno odtehtal vizualni izgled.

Notranja vrata s skritimi podboji smo naročili pri Mizarstvu Tajhmajster. V bistvu sva se z ženo pred tem z mizarstvom Tajhmajster že dogovorila za izdelavo kuhinje, beseda pa je kasneje nanesla tudi na notranja vrata. Tomaž nama je odgovoril na vse pomisleke pri izbiri vrat te vrste in prepričani smo, da bo naša izbira pravilna in bomo tudi z vrati zelo zadovoljni. Skriti podboji bodo izdelani iz aluminija v dimenzijah prilagojenih našim odprtinam, vratna krila bodo izdelana iz MDF, ključavnica pa bo magnetna.

Kaj pa cena notranjih vrat z nevidnimi podboji?

Kaj hitro smo spoznali, da je tudi to še en detajl, za katerega bo potrebno nekoliko globje seči v žep. A smo pri gradnji že spoznali, da je potrebno sprejemati kompromise – nekje prihranimo, drugje pa si lahko tudi privoščimo. V primerjavi z notranjimi vrati iz furnirja je cena za vrata s skritimi podboji praktično dvakratnik cene vrat iz furnirja. Če primerjamo z vrati iz masivnega lesa pa razlike skorajda ni.

Cene notranjih vrat s skritimi podboji se gibljeno v razponu od 450 – 750€ / vrata + montaža + DDV, končna cena pa je odvisna od izvedbe, dimenzij in števila vrat.

Na spodnji fotografiji lahko vidite pričakovan rezultat na koncu. Čaka še nas izbira barve vrat in modela kljuk. Prihodnjič v 2. delu zapišem več o montaži skritih podbojev, ki smo jih pred kratkim že vgradili.

inline vrata
Notranja vrata s skritimi podboji
inline notranja vrata
Notranja vrata s skritimi podboji
inline
Notranja vrata s skritimi podboji
lignum pohištvo inline vrata cena
Notranja vrata s skritimi podboji

6 misli o “Notranja vrata s skritimi podboji (1. del)”

  1. Marina, najbolje bo preveriti direktno pri mizarju, kontakt Tomaža Tajhmajstra – 031 521 450. Vse je odvisno od vaše lokacije, količine vrat, izbrane kljuke itd.

   1. Pozdravljen, glede na to da nimate zaključnih letev, imate zaključek pri steni silikoniran?
    Se vam stene pri pomivanju, sesanju ne umažejo ali poškodujejo?
    Hvala za odgovor in odličen blog 🙂

    1. Res je, stik med steno in parketom je silikoniran. V bistvu ima največ bližnjih srečanj z našimi stenami robotski sesalec in zaenkrat delo opravlja dobro – na stenah ni sledi 😉

Dodaj odgovor