3D lesena maketa naše hiške

Načinov vizualizacije idejne zasnove je veliko, najbolj priljubljena pa je zagotovo 3D računalniška vizualizacija. Te so običajno že vključene v ponudbo večine arhitektov in si je možno z njimi predstavljati zunanjost in določene notranje elemente hiše. Ker sem sam želel nekoliko več sem se čez praznike odločil izdelati čisto pravo leseno 3D maketo. Sam sem tudi v otroštvu rad ustvarjal iz lesa, zato mi je to predstavljajo čisto poseben izziv 🙂

Pot me je najprej zanesla v modelarsko trgovino RC modeli, kjer sem za osnovo kupil plošče lesene balze, debeline 2mm. Lesena balza je mehek in tanek les, priljubljen pri modelarjih in je enostaven za obdelavo in za razrez z olfa nožem. Dovolj so bile tri plošče dimenzij 100 cm x 10 cm (cena vseh okvirno 8€).

Za lepljenje sem planiral lesno lepilo Mekol, a se je plastično lepilo, ki ga uporabljajo aranžerji izkazalo kot uporabnejše in hitrejše. Izdelek, ki ga že veselo spreminjamo in tako vidimo različne možnosti si lahko ogledate v nadaljevanju (vse linije niso idealno poravnane, saj je hiša iz treh delov za lažje spremembe – pritljičje, nadstropje in streha).

Dodaj odgovor