Boxspring postelja

boxspring postelja

Da izbiramo vso potrebno pohištvo in opremo naše hiške sem že pisal, tokrat pa z veseljem zapisujem ugotovitve ob izbiri naše boxspring postelje. Izbiro postelje običajno ločimo na leseni del in vzmetnico. Tukaj smo za leseni del že v začetku glede na izkušnje z zadnjo ceneno posteljo iz Ikeje cenene opcije izločili. Tako sta bili na izbiro dve možnosti – ali bo posteljo izdelal mizar iz masivnega hrastovega lesa ali kupimo boxspring posteljo, ki je oblečena v blago ali usnje. Cena za oboje je dokaj podobna a naposled sva se zaradi izgleda odločila za posteljo boxspring.

Za slovenske postelje BoxSpring sem prvič izvedel v oddaji Ambienti. Že od prve predstavitve v oddaji sem bil prepričan, da bo to naša postelja in že od takrat sem bil nekoliko pristranski pri izbiri, prizam 🙂

Kakšen mesec nazaj sem se tudi oglasil v Spalnem centru Maremico v Ljubljani, kjer sem si podrobneje ogledal ponudbo in sestavo postelj. Zraven enkratnega dizajna postelje BoxSpring Air, ki daje izgled lebdenja je ena izmed posebnosti vzmetnica Leticia MultiModular, kjer 20 območij vzmetnice prilagodijo popolnoma po meri posameznika.

Kako smo izbrali ustrezno vzmetnico?

V lov za ustrezno vzmetnico sem se zraven vzmetnice Leticia podjetja Maremico podal še pri dveh večjih slovenskih proizvajalcih – Meblo jogi in Slovenska postelja. Pri prvem so me razočarale cene in popusti. Pri večjem trgovcu je bila namreč cena iste vzmetnice nižja kot pri samem proizvajalcu, ta je po klicu sicer ponudil še dodatni 30% popust na redno ceno. Pri Slovenski postelji so se svetovanja in ponudbe lotili bolj osebno, me pa je zmedla obilica vseh različnih opcij in materialov, hkrati pa ob neustrezni izbiri in vračilu vzmetnice zaračunajo 28€.

Pričakoval sem, da bodo ponudniki ocenili in ponudili vzmetnico, ki bo najbolje ustrezala najinim potrebam. Če potrebam ne bo zadostila pa jo bo možno enostavno vrniti ali zamenjati.

Pred nekaj dnevi sva se z ženo tako ponovno oglasila v centru Maremico, kjer sva dodobra preizkusila vse različne kombinacije vzmetnic. Če sva bila pred obiskom prepričana, da bova izbrala določen model iz kataloga, sva že po nekaj preizkušenih ležiščih takoj vedela, da je model Leticia MultiModular prava izbira za naju. Tudi glede modela postelje sva vedela kaj želima in na koncu sprejela odločitev. Naša postelja bo BoxSpring Air z vzmetnico MultiModular v dimenzijah 200 x 200cm. Razstavni model in kombinacija barv v salonu naju je enostavno prepričala in če bi lahko, bi jo kar takoj odpeljala s seboj 😁

Ob odločitvi za posteljo Boxspring z vzmetnico Multimodular so naju dodobra premerili, kar je osnova za izdelavo vzmetnice po meri posameznika. Sledila je še meritev s sistemom Visual Comfort, ki podaja informacijo o udobju posameznika glede na izbrano ležišče. Na monitorju se lepo vidi dele telesa, ki na vzmetnico pritiskajo močneje. Tako smo preizkusili različne trdote oz. materiale vrhnjega sloja in izbrali nam najudobnejšega.

Na poti domov sva se odločila, da si tudi postelji najinih malčkov zaslužita odlično ležišče. Tako bosta tudi njuni ležišči Leticia, model TrioComfort Air 20, s srednje trdim vrhnjim slojem.

PREDNOSTI POSTELJ PODJETJA MAREMICO VREDNE POZORNOSTI:

  • Različne trdote oz. udobje – vrhnji del postelje ima poseben vložek, ki ga je možno zamenjati in prilagoditi trdoto – čvrsto (vložek iz vzmeti), mehko (vložek iz pene) in zelo mehko (mehka pena). Prav tako je možno prilagoditi trdoto za levo in desno stran postelje. Vrhnji sloj je možno v roku 30 dni brezplačno zamenjati
  • Exclusive Top postiljanje – estetsko in funkcionalno ločen zgornji del omogoča postiljanje le zgornjega dela postelje, hkrati pa je ta del odstranljiv in pralen.
  • Prilagodljivost – od dimenzij ležišča, barv, materialov, do višine, oblike in dimenzij vzglavnih stranic. Tako si lahko sestaviš posteljo prilagojeno popolnoma po svoji meri.
  • Super svetovanje – odlična pomoč v fazi izbire in meritev Visual Comfort naju je še dodatno prepričala, da bo vzmetnica zares prilagojena po najini meri.

Vedel sem, da je postelja dolgoročna investicija, ki se bo povrnila v dobrem počutju in zdravju, zato sva bila pripravljena za boxspring posteljo in jogi globje seči v žep in tukaj kompromisov nisem nameraval sklepali. Prepričan sem, da je odločitev pravilna.

Vse različne modele in kombinacije postelj in vzmetnic lahko najdeš na spletni strani podjetja Maremico 👉 https://www.maremico.si/

Montaža boxspring postelje

V ceni naše postelje Boxspring Air je bila vključena tudi dostava in montaža v naši hiški. Izredno smo se že veselili svojih prvih noči preživetih v našem novem domu.

boxspring ogrodje postelje
Izredno močno ogrodje postelje
boxspring ogrodje
vzmetnica po meri posameznika
Vsaka polovica postelje je prilagojena posamezniku. Vidna je vzmetnica Leticia Multimodular
postelja po meri za spalnico
Vzmetnici sta na svojem mestu
boxspring vzmetnica
Zaključena montaža postelje z Exclusive Top vrhnjim delom, kjer se postilja le zgornji del Boxspring postelje
leticia paket za dobro počutje
Zraven postelje smo kupili še vzglavnike Leticia M, ki so nam prav tako zelo ustrezali
boxspring postelja
Boxspring postelja

Prvi občutki ob uporabi boxspring postelje

Noči na novi boxpring postelji so definitivno drugačne in polne navdušenja, svoje pa prispeva še novo, podeželsko okolje s čudovitim razgledom na naravo.

Z ženo sva pri ležišču izbrala dve različici udobja – trdo in srednje mehko. Po mesecu uporabe sva skoraj že odločena katera bo ostala z nama in katero bova zamenjala, otroški postelji pa bova mehko zamenjala s srednjo trdoto. Vesel sem, da imamo tako po mesecu uporabe možnost brezplačne zamenjave vrhnjega sloja ležišča.

Glede na naše staro lešišče, ki je bilo v dimenzijah 140 x 200 je z novo dimenzijo 200 x 200 še dodatna razlika v udobju pri spanju. Ko se nama v postelji pridružita še najina malčka tako ni več neprespanih noči 🙂

Podrobnejše praktične izkušnje uporabe boxspring postelje in kako se bo postelja obnašala skozi čas pa zapišem po kakšnem letu uporabe 😉

2 misli o “Boxspring postelja”

  1. Kakšna pa je bila končna cena- oz kaj pomenijo “akcije ki vedno potekajo” kot piše na njihovi spletni strani. So popusti 5-10% ali kaj višje?

    1. Janko, če uloviš kakšen razstavni eksponat ali kaj podobnega lahko tudi več. Sicer pa preveri v trgovini ali so aktualne kakšne akcije.

Dodaj odgovor