Brušenje betonskega stropa

Tik za tem, ko so zidarji odstranili podpornike za strop, smo se odločili za brušenje betonskega stropa. To sicer ne bi bilo potrebno, če bi na strop nanesli omet a glede na to, da je strop raven, ga bomo zbrusili, pokitali in na koncu še prepleskali. Čeprav je že ob odstranitvi opažev strop lep in raven, je med stiki opažnih plošč ostalo nekaj betona, ki ga je pred nadaljnjo obdelavo potrebno zbrusiti. Ko sem našel izvajalca, ki strop zbrusi v celoti in ne brusi le stikov opaža sem vedel, da je ponudba za brušenje res ugodna.

Cena za brušenje betona se giblje med 1,5 in 2 € za kvadratni meter, vse je odvisno od kvadrature in oddaljenosti izvajalca. Delo lahko opravite tudi sami a je dobro imeti brusilnik z diamantno brusilno ploščo in po možnosti tudi sesalec. Ob brušenju betona se namreč zelo kadi, kar se da rešiti tudi z ustrezno zaščito za dihala.

Ker je bilo veliko vprašanj glede izvajalca vam podajam še njegov kontakt. Sicer je iz okolice Ljubljane a običajno združi več objektov in se za solidno ceno oglasi kjerkoli – Andrej – 031 728 383, http://www.brusimo-beton.si/.

Za vse iz štajerskega konca lahko priporočim tudi našega pleskarja, ki prav tako brusi strop in kasneje poskrbi še za vsa potrebna slikopleskarska dela – Branko Gert – 041 696 590

7 misli o “Brušenje betonskega stropa”

 1. Pozdravljeni.
  Zanima me okvirna cena za brusenje betonskega stropa v velikosti 90 m2. Lokacija okolica Sevnice, Sentjur na polju.
  Hvala in lep pozdrav

  Jože Levstik

  1. Jože za brušenje se je potrebno obrniti na ustreznega izvajalca 😉 Kontakt našega smo zapisali zgoraj, kjer lahko preverite ceno. Lep pozdrav, Uroš

 2. Odlična ideja!
  Sa čim ste kitali strop?
  Glet (Jubolin) ili neka druga vrsta na bazi cementa ?
  Da li ste nakon kitanja tih “fuga” između ploča oplate u stropu, na cijeli strop dali 2 ruke gleta ili ste samo na beton dali impregnaciju i prefarbali sa npr Jupolom?

  hvala

Dodaj odgovor