Dopolnitev našega projekta za gradbeno dovoljenje

dopolnitev projekta za gradbeno dovoljenje

Od naše vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja bo kmalu preteklo že dva meseca. V tem času sva na upravni enoti poskušala večkrat stopiti v stik z referentom, ki je vodil najin postopek a nama je hitro postalo jasno, da se zadeve hitro ne bodo premaknile. V tem času sva sicer prejela odločbo o odmeri komunalnega prispevka, ki sva ga hitro tudi poravnala a kakšnih drugih aktivnosti ni bilo.

Po nekaj več kot enem mesecu sva na upravni enoti ponovno preverila stanje našega postopka, ko sva ugotovila, da je najino vlogo prevzel drug referent. Hitro sva stopila v akcijo in navezala kontakt z novim referentom, ki je dejal, da bo našo vlogo pregledal v roku enega tedna.

In res, v roku tedna dni sva poklicala referenta, ki je najino vlogo pregledal. Projekt je bil potreben zgolj manjših popravkov in takoj so se v postopek vključili najini arhitekti biro Arhi Biro, ki so že preko telefona uskladili par detajlov, v roku dveh dneh pa smo se lahko skupaj z arhitekti še oglasili pri referentu na upravni enoti, kjer smo dokončno uskladili potrebne detajle in malenkostne popravke.

Popravki so bili na strani arhitekturnega biroja urejeni v enem dnevu (arhitekturni biro je pri referentu še preveril ali so popravki skladni s pričakovanji) in že smo jih natisnili in predali upravni enoti. Na tem mestu velja še enkrat pohvaliti naše arhitekte, ki so nam zagotovo olajšali marsikatero skrb.

Glavna ugotovitev v komunikaciji z upravno enoto je bila, da je vredno večkrat preveriti stanje svoje vloge, saj lahko tako pohitrimo aktivnosti okrog nje.

Sedaj že nestrpno pričakujemo gradbeno dovoljenje ….

dopolnitev projekta za gradbeno dovoljenje

2 misli o “Dopolnitev našega projekta za gradbeno dovoljenje”

  1. Predvsem smo morali podrobneje vrisati določene priključke na infrastrukturo in obrazložiti posamezne točke skupaj z arhitekti. Sama arhitektura in vse ostalo je bilo skladno z pogoji in sprememb ni bilo, to je najpomembneje.

Dodaj odgovor