Garažna vrata Hanus

O garažnih vratih je bilo potrebno v bistvu razmišljati že v fazi projektiranja hiše. Takrat so naši arhitekti zastavili garažna vrata za 2 avtomobila v dimenzijah 4,75 x 2,25m a smo jih še nekoliko razširili na 5 x 2,25m. Zagotovo bistvene razlike v samih dimenzijah ne bo, bo pa vseeno nekoliko bolj uporabno. Na slednje bo potrebno še nekoliko počakati, da zemeljska dela uredimo do te mere, da bo višina ustrezna in bomo z avtom končno lahko zapeljali v garažo. Pa tudi prostor bo potrebno v garaži narediti, saj je tukaj trenutno glavno skladišče materiala 🙂

Pri garažnih vratih je sicer možnih več izvedb, od rolo garažnih vrat, sekcijskih drsnih, klasičnih dvokrilnih in nenazadnje najbolj popularnih sekcijskih dvižnih. Dodatne opcije so še vrata v vratih, kjer je znotraj vrat dodatni osebni prehod ali pa dodatni svetlobniki, ki v primeru garaže brez oken zagotovijo dodatno svetlobo v samo garažo. Tukaj hudih zahtev in specifik nismo imeli in smo izbrali klasična sekcijska dvižna garažna vrata v antracit izvedbi.

Primerjava ponudb za garažna vrata

Kot za večino izvajalcev in materialov pri gradnji sem tudi za garažna vrata pridobil tri različne ponudbe proizvajalcev. Vse ponudbe zajemajo tudi izmere in montažo garažnih vrat.

Med najbolj poznanimi so zagotovo garažna vrata Hörmann, podjetje Matjaž je bilo zato tudi prvo, ki sem mu oddal povpraševanje in kmalu tudi prejel ponudbo. Ta se je gibala v okvirju 2.000€.

Pri kolegu sem dobil tudi informacijo o nekoliko manj znanih vrat Poljskega izvora po imenu Wisniowski, cena teh garažnih vrat se je gibala v okvirju 1.600€.

Po slučaju smo ravno v fazi izbire na obisku pri sorodnikih naleteli na montažo novih garažnih vrat pri le teh. Montažo je izvajalo podjetje Hanus. Ko sem že takrat pri sorodnikih poizvedovali o okvirni ceni vrat me je presenetila zares nizka cena. Odločil sem se oddati povpraševanje in tudi hitro dobil ponudbo. Cena je bila najnižja med vsemi ponudbami, 1.300€.

Tokrat smo se odločili, da bomo izbrali najugodnejšo ponudbo, torej ponudbo podjetja Hanus.

Sekcijska dvižna garažna vrata Hanus

Izbrali smo model Premium, ki je nekako zlata sredina med modeli podjetja in zajema:

 • lamele z možnostjo različnih motivov in barv. Debelina pločevine lamel 0,65mm, ter pocinkanih vodil debeline 1,70mm
 • motor, hitrost odpiranja 20cm / s
 • tipka
 • 2 daljinca

Garancija na motor je 5 let, na vrata pa 10 let. Potreben je servisni interval 18 mesecev.

Montaža garažnih vrat

Pri montaži večjih posebnosti ni bilo. Monterja sta prišla ob dogovorjenem času na našo hiško in pričela z montažo. V strop in steno se privijejo ustrezni nosilci v katere pa se nato vstavijo sestavljene lamele vrat. Na koncu se namesti še motor, ki se poveže z vodilom vrat. Ekipa je ob koncu montaže še svetovala glede ustreznega vzdrževanja, kar vključuje oljenje vodil, ter prikazala funkcijo ustavitve vrat, če ta naletijo na oviro. Z vrati in montažo smo zaenkrat zelo zadovoljni.

7 misli o “Garažna vrata Hanus”

 1. Pozdravljen,

  zanima me kako ste zadovoljni z vrati? Hkrati pa me zanima kateri tip lamel in strukturo ste izbrali. Barva predvidevam da je antracit 7016.

  Lep pozdrav

  1. David z garažnimi vrati smo zaenkrat zelo zadovoljni, seveda pa bomo lahko več povedali skozi čas in vsakodnevno uporabo 🙂 Strukturo imamo gladko in klasični tip lamele 42mm. Barva je antracit 7016, drži.

 2. Pozdravljeni,
  tudi mene zanima, če ste zadovoljni z garažnimi vrati Hanus?

  Hvala za odgovor in lep pozdrav,
  Tomaž

  1. Tomaž glede garažnih vrat res nimam nobenih pripomb. Vse dela kot mora. Ceneje od konkurence in kvalitetno, zagotovo bi še enkrat izbral enako.

 3. Zdravo,

  Zanima me kakšen profil ste dali na koncu estriha, profil, ki pride pod linijo garažnih vrat? Inox L profil ali kaj drugega?
  Hvala na odg.,

  Lp

  Urban

Dodaj odgovor