Ideje za razporeditev prostorov v hiši

Pred korakom načrtovanja in snovanja idejne zasnove je dobro vedeti kakšne vrste hišo želiš – ali bo pritlična (atrijska), mansardna, nadstropna ipd. Pri tem lahko zelo pomagajo katalogi različnih proizvajalcev hiš, ki so na voljo na njihovih spletnih straneh v elektronski obliki, večino teh pa na zahtevo katalog pošlje tudi po pošti. Sam sem raziskoval ponudbo slovenskih ponudnikov Marles hiše, Lumar, Rihter, Jelovica, Jub home, Masivna pasivna, preveril sem pa tudi sosednje avstrijske Malli haus, Wolf haus in ELK haus.

Dobro je izkoristiti tudi dneve odprtih vrat, ki jih ponujajo številni ponudniki, predvsem montažne gradnje. Takrat dobiš tudi boljši občutek glede razporeditve in velikosti samih prostorov, priložnost pa je tudi za pogovor z lastniki, ki so običajno prisotni ob dnevih odprtih vrat. Sami smo se udeležili predvsem odprtih vrat podjetja Lumar in Marles hiš.

2 misli o “Ideje za razporeditev prostorov v hiši”

  1. Pozdravljen,

    vidim da ste preučevali tudi ponudnike montažnih gradenj. Če prav vidim ste sicer na koncu izbrali klasično gradnjo. Je tako? Kak je bil razlog če ni skrivnost? Vprašam zato ker sem v podobni dilemi – izbrati montažno ali klasično gradnjo.

    Hvala za odgovor

Dodaj odgovor