3 misli o “Idejna zasnova (IDZ) naše hiške – verzija 3 in 4”

 1. Zdravo Uroš!

  Najprej ena velika pohvala za vse, kar počneš! Sicer sva z ženo na začetku (podpis pogodbe o nakupu nepremičnine, lokacijska informacija,…), ampak bi si želel, da bi tvojo stran videl še prej!
  Polno zanimivih, poučnih informacij iz prve roke. Zakon!

  Imam pa vprašanje. Ko gledam te idejne zasnove vidim, da ste tudi lepo načrtovali, kako bo padala senca. Ker je informacija o premikanju sonca je bistvenega pomena pri postavitvi hiške in razporeditvi samih prostorov me zanima, kako ste dosegli to? Si sam prej obiskoval parcelo v zimskem in letnem času, da si malo “naštudiral” kako gre sonce in potem to povedal arhitektom ali obstajajo že moderna orodja, ki to izračunajo sama?

  Hvala za odgovor!!

  1. Hvala Anže in srečno tudi vama 🙂

   Do te vizualizacije svetlobe in senc na hiši v različnih letnih časih enostavno pridejo arhitekti z njihovimi aplikacijami in tako grafično simulirajo senčenje na hiši in svetlobo znotraj nje. Zna bit sicer različno od arhitekta do arhitekta katere aplikacije za načrtovanje uporablja in ali pozna sploh vsa orodja, ki jih njegova aplikacija ponuja. Nama so ponudili tudi sprehod po notranjosti hiše. Kakšni super moderni pa ti nadanejo že 3D očala in se sam sprehodiš po svoji bodoči hiši.

Dodaj odgovor