Izbiramo notranjo opremo naše hiše

Do selitve v našo hiško nam je preostalo le še 2 meseca časa in kakor se to sliši veliko, po drugi strani dobavni roki za večino opreme in pohištva niti niso tako kratki. Predvsem pa smo glede izbire opreme dokaj neodločni. Tako bomo tokrat še posebej veseli vseh vaših izkušenj, priporočil in nasvetov, ki jih lahko zapišete v komentarje na dnu prispevka.

1. KOPALNICA

Kopalnica je zraven garaže prostor s katerim smo ta trenutek praktično že brez skrbi. Sanitarna keramika, ki obsega brezrobe WC školjke in umivalnike je skupaj s kopalniškim pohištvom Geberit že naročena in jo nestrpno pričakujemo. Če nam je pri kanaleti zares žal, da nismo izbrali kanalete Geberit CleanLine, bomo tako s celotno kopalnico zagotovo naredili korak v pravo in predvsem dolgoročno smer. Geberit namreč zraven že najbolj znanih in preverjenih vgradnih kotličkov s tipkami v različnih kombinacijah po novem ponuja še kopalniško pohištvo. Vse potrebno smo izbrali v njihovem salonu v Ljubljani.

V kopalnici bodo edina skrb še armature za umivalnik in tuš. Tukaj se poigravamo z idejo o armaturah v črni barvi, kjer nas vseeno nekoliko skrbi vzdrževanje in čiščenje. Vodni kamen je le bele barve 🙂 Kakšne so vaše konkretne izkušnje? Priporočila?

2. KUHINJA IN JEDILNICA

Tudi kuhinja nam skrbi več ne po povzročala, saj je že izdelana in zmontirana o čemer je prvič na blogu pisala tudi žena Mojca. Njen prispevek o kuhinji si lahko prebereš tukaj.

Tako nam je preostala še jedilna miza in stoli. Za jedilno mizo smo se odločili, da jo izdela mizar iz masivnega hrastovega lesa, ki bo poskušal biti podoben parketu. Železne noge mize, ki so prašno barvane v črno barvo je po naših načrtih že izdelal dober prijatelj a več o mizi zapišem kdaj drugič.

Glavni izziv naše jedilnice so še stoli. Po pregledu praktično vseh večjih in nekaterih manjših pohištvenih salonov smo skoraj že odločeni za model in barvo. Trenutno nam je najbolj pri srcu model Flower New iz trgovine Harvey Norman. Glede barve se težko odločimo, zato razmišljamo v smeri, da kupimo 2 stola modre, 2 roza in 2 sive barve.

3. DNEVNA SOBA

Sedežna garnitura oz. kavč pri nas ni osrednji element hiše, čeprav ga mnogi smatrajo za to. V povprečju ga uporabljamo od ene do maksimalno dveh ur dnevno. Priznati moram, da imamo tako s sedežno še največ izzivov in smo glede tega precej neodločni. Tudi velikost smo optimizirali, saj ne želimo, da sedežna zasede celotni dnevni prostor. Tako smo se omejili na sedežno garnituro z dvema sediščema in širokim ležiščem za dve osebi. V širino smo izbiro omejili na okvirno 3m, del ležišča pa do dolžine 2,5m.

Ponudbo sedežnih smo zraven večjih trgovcev preverili še pri slovenskih proizvajalcih. Tukaj sem ugotovil, da cena hitro presega za nas zastavljene okvirje, saj 3.000€ ali več za sedežno garnituro glede na našo trenutno uporabo sedežne nismo pripravljeni odšteti. Med primerjanimi slovenskimi ponudniki smo se s srečali s sedežnimi Žakelj, Šulc in Kauch. Med njimi nas je z dobrim razmerjem med kakovostjo in ceno najbolj prepričal prav slednji s sedežno Honesty, a cena še zmeraj presega sprejemljive okvirje. Za naš končni izbor bomo veseli vseh vaših priporočil in nasvetov.

Sedežna garnitura Honesty slovenskega proizvajalca Kauch (foto: spletna stran kauch.si)

TV regal v dnevni sobi je na srečo še en kos pohištva, ki je praktično že izbran. Če smo v začetku mislili, da bomo kupili več kosov pohištva od pohištvenega giganta IKEA, bo to en izmed redkih kosov pohištva kupljenega tam. Odločili smo se za viseč TV regal BESTA.

4. SPALNICA

Postelja v naši spalnici bo kos pohištva, ki mu namenjamo zelo veliko pozornosti. Vsekakor je dejstvo, da je postelja prostor, kjer preživimo skoraj tretjino svojega življenja, zato je kvalitetna postelja z ležiščem osnova za kvaliteten spanec.

Glede na raziskavo je eno izmed bolj opaznih podjetje Maremico, ki eno izmed edinih nudi boxspring postelje oz. vzmetnice, ki jih lahko prilagajajo po meri vsake osebe. Tako vsakega pred nakupom postelje z ustreznimi instrumenti izmerijo in preverijo spalne navade, ter na podlagi tega svetujejo za izbiro ustreznega ali celo izdelajo ustrezno ležišče. Glede na ponudbo se tako odločamo za posteljo iz srednjega ranga z imenom Boxspring One z ležiščem TrioComfort Air 30 oz. Spring Air 30. Glede glavnega ležišča je prva opcija sestavljena iz vzmeti, ki so bolj zračne, druga pa iz pene, ki je nekoliko mehkejša. Pri obeh možnostih se lahko izbere še različni vrhnji sloj, kjer so na izbiro trije različni materiali – Spring (zračna opcija z žepkastimi vzmetmi), LetiCell (zračna pena) in SoftFeel (material podoben spominski peni). Za ležišče popolnoma po meri je potrebno dodati še okvirno 700€.

Seveda tudi tukaj še nismo rekli zadnje in primerjamo še vzmetnice dveh ostalih slovenskih ponudnikov – MebloJOGI in Slovenska postelja.

Postelja Boxspring One (foto: spletna stran maremico.si)

Zraven postelje smo posebno pozornost namenili tudi omari, ki bo vgradna in izdelana po naši meri. Tako kot kuhinjo in notranja vrata s skritimi podboji, bomo tudi vgradno omaro zaupali našemu mizarstvu Tajhmajster. Tudi načrti razporeditve vgradne omare so že pripravljeni.

Načrt za izdelavo vgradne omare v spalnici

4 misli o “Izbiramo notranjo opremo naše hiše”

Dodaj odgovor