Kitamo in brusimo stene in strop

rigips rimano gladilne mase

Zgodba o naših pleskarskih podvigih je lahko rečem že dokaj dolga. V planu smo imeli to fazo gradnje prevzeti kar sami. Tako sem se že kmalu za tem, ko smo zbrusili naš betonski strop v pritličju odpravil v nabavo materiala za kitanje stropa. Iz radovednosti sem takrat zastavil vprašanje na FB profilu naše hiške ali bo izbrani material dobra kombinacija in dobil navse zanimive odgovore, ki so me pripeljali do našega končnega materiala in tudi slikopleskarja.

Takrat sem namreč iz komentarja strokovnjaka izvedel za material po imenu Rigips Rimano 6-30. Ta omogoča nanos izravnalne mase v debelini od 6 do 30mm, kar teoretično pomeni to, da stropa niti ne bi bilo potrebno brusiti. Brez oklevanja sem takrat že dobavljen material odpeljal nazaj v trgovino in na priporočilo strokovnjaka z izvedbo počakal do spomladanskih mesecev, ki omogočajo lažje delo in boljšo obdelavo, saj se material v toplejših dnevih lepše obnaša pri nanosu.

Končno so prišli tudi spomladanski meseci, ko smo se tudi dokončno odločili, da dela prepustimo strokovnjakom, saj zraven službe in družine časa resnično zmanjka. Zaupali smo slikopleskarju Branku Gert iz okolice Maribora (041 696 590). Branko je med drugim tudi strokovnjak za materiale Rigips in po priporočilu soseda zelo natančen izvajalec, kar se je izkazalo za resnično.

Za izravnavo stropa smo tako na koncu uporabili kombinacijo dveh materialov, v 1. fazi že prej omenjen Rigips Rimano 6-30, nato pa še gladilno maso Rimano Glet XL. Ker so bili strojni ometi izvedeni zares natančno, smo stene izravnali zgolj z enim nanosom Rimano Glet XL in po brušenju smo že pripravljeni na barvanje. Končni rezultat je zares odličen.

rigips izravnalne mase
kitanje betonskega stropa
kitanje in glajenje betonskega stropa
kitanje sten
kitanje in brušenje sten
kitanje in brušenje sten in stropa
kitanje glajenje sten

10 misli o “Kitamo in brusimo stene in strop”

  1. Pozdravljeni

    Zanima me kako ste pripravili podlago za beljenje sten v kopalnicah, tam kjer ni položena keramika. Kakšna posebna barva?
    Hvala za vaš odgovor.

    1. Bojan izbrali smo latex barvo. Katera barva točno je bila izbrana (proizvajelc) pa niti ne vem, saj sem to izbiro zaupal kar pleskarjem.

Dodaj odgovor