Kopalniško pohištvo Geberit

geberit pohištvo za kopalnico

Kopalnica in kopalniško pohištvo je bilo okvirno predvideno že v fazi projektiranja hiše. Največ izzivov v kopalnici smo imeli z optimalno umestitvijo savne, manj pozornosti pa smo namenili kopalniškemu pohištvu. Če bi ta trenutek lahko čas zavrtel nazaj, bi kopalniškemu pohištvu namenil več časa.

V kopalnici je potrebno prej ali slej natančno določiti dimenzije tuša, kopalne kadi, umivalnikov in kopalniškega pohištva, saj je potrebno glede na dimenzije ustrezno pripraviti strojne inštalacije (vodovodne cevi za pipe in odtoke za umazano vodo). Tudi tukaj pa ni šlo vse povsem gladko, saj je bilo ob končni izbiri pohištva potrebno malo improviziranja pri vodovodnih priključkih. Gremo lepo po vrsti 🙂

TLORIS GLAVNE KOPALNICE

TLORIS KOPALNICE ZA GOSTE V PRITLIČJU

Ob izvedbi vodovodnih inštalacij pohištva za kopalnico še nismo imeli izbranega in takrat smo prvič začeli razmišljati o izbiri. Okvirne načrte za kopalniško pohištvo smo na hitro pripravili kar po katalogu iz Ikeje, misleč, da so dimenzije kopalniških omaric dokaj standardne. Temu smo prilagodili vse potrebne inštalacije.

Tekom izvedbe inštalacij me je že več vodovodarjev opozorilo na kvaliteto vgrajenih materialov. Tukaj je izstopal Geberit s svojimi vgradnimi WC kotlički in kanaletami, za vgradne armature pa je bilo priporočilo večih vgradni sistem Grohe. Za vgradne armature se nismo odločili, za kotličke pa smo takoj vedeli, da bodo vgradni.

Vodovodne inštalacije so bile pripravljene, prav tako položene ploščice in vsa zaključna gradbena dela. Na vrsto je prišla oprema doma, kjer smo dokončno izbirali tudi kopalniško pohištvo in sanitarno keramiko. Steklar je v tem času še namestil stekleno steno v tušu, izbirali pa smo še barvne kombinacije in model kopalniških armatur oz. pip.

Ko sem ravno v tistem času izbiral tipke za naš Geberit vgradni kotliček sem presenečen ugotovil, da Geberit po novem ponuja tudi kopalniško pohištvo. Ker mi je bilo že pri kanaleti resnično žal, da nisem izbral kanalete Geberit s stenskim odtokom ali Cleanline kanalete, tokrat nisem želel obžalovati odločitve.

Takoj sem začel raziskovati okrog pohištva Geberit in se nenazadnje odločil obiskati razstavni salon Geberit v Ljubljani (Leskoškova 9e, za obisk je potrebno dogovoriti termin s svetovalcem, povezava tukaj).

Ob obisku salona sem bil resnično navdušen nad svetovanjem in trudom svetovalcev. Na koncu sva iz salona odšla z načrtom celotne opreme naših kopalnic in po nekajdnevnem razmisleku smo potrdili ponudbo in naročilo naše kopalniške opreme.

Sam bi obisk zagotovo opravil že v času snovanja in natančno načrtoval pohištvo že v fazi projektiranja. Obisk salona in natančen načrt pohištva za kopalnico zares toplo priporočam.

Izbrano kopalniško pohištvo

Elegantne linije in minimalistični slog so nas prepričale v izbiro kopalniškega pohištva Geberit Smyle. Tukaj gre zraven pohištva tudi za kombinacijo umivalnikov, ogledal in sanitarne keramike, ki so medsebojno smiselno usklajeni. Več o umivalnikih, ogledalih, WC školjki in ostali opremi bom zapisal v ločenih prispevkih.

Prav kopalniško pohištvo je najbolj obremenjeno pohištvo v hiši, zato je pomembna njegova kvaliteta, ki se kaže predvsem v zaščiti pred vlago in vodo. Slabi materiali se začnejo v kopalnici hitro zvijati, les pa se lahko na določenih mestih tudi napihne.

Kopalniško pohištvo smo po enem mesecu od naročila prevzeli in začeli z montažo. Omarice in predali so bili že sestavljeni, zato je bila montaža hitra in enostavna. Ker točnih dimenzij omaric nismo imeli izbranih že v fazi izvedbe inštalacij je bil svojevrsten izziv priklop obeh odtokov pri dvojnem umivalniku. V glavni kopalnici smo planirali umivalnik širine 140cm a smo se na koncu odločili za umivalnik širine 120cm. S tem je bila tudi pozicija obeh odtokov drugačna. Z nekaj improvizacije sem uspel urediti tudi to.

Končni rezultat in uporaba v praksi

Po skoraj pol leta bivanja v hiši so tukaj tudi izkušnje iz prve roke. S kopalniškim pohištvom in opremo smo zelo zadovoljni. Ob vsakem rokovanju je čutiti trpežnost in kvaliteto uporabljenih materialov.

Glede na dobro modularnost pohištva smo po nekaj mesecih odstranili visoko omarico v glavni kopalnici, da je zraven umivalnika več prostora in kopalnica “bolje diha”. Čeprav omarico naši punci predvsem zaradi odličnega ogledala zelo pogrešata, bomo kmalu našli ustrezni prostor zanjo.

Spisek uporabljenih elementov v glavni kopalnici:

✅  Omarica za dvojni umivalnik Geberit Smyle Square, z dvema predaloma: B=118.4cm, H=61.7cm, T=47cm, lakirano, visoki sijaj / bela

✅  Dvojni umivalnik Geberit Smyle Square: B=120cm, T=48cm, Odprtina za armaturo=na sredini, Preliv=vidno, bela

✅  Samočistilni sifon Geberit za umivalnike, prostorsko varčni model

✅  Ogledalo z osvetlitvijo Geberit Xeno², z neposredno in posredno osvetlitvijo: B=120cm, H=71cm

✅  Nizka stranska omarica Geberit Smyle Square, z enimi vrati: B=36cm, H=60cm, T=32.6cm, lakirano, visoki sijaj / bela

✅  Srednje visoka omarica Geberit Smyle Square, z vrati: B=36cm, H=118cm, T=29.9cm, lakirano, visoki sijaj / bela

✅  Stenska WC školjka Geberit Acanto, Rimfree

✅  WC sedež s pokrovom Geberit Acanto

✅  Aktivirna tipka Geberit Sigma50, za dvokoličinsko splakovanje: alpsko bela

✅  Geberit DuoFresh modul s samodejnim aktiviranjem in okvirjem za vnos čistilne tabletke Geberit DuoFresh, za podometni splakovalnik Sigma 12 cm: sijajni krom

Spisek uporabljenih elementov v kopalnici za goste

✅  Omarica za umivalnik Geberit Smyle Square, z dvema predaloma: B=73.4cm, H=61.7cm, T=47cm, lakirano, visoki sijaj / bela

✅  Umivalnik Geberit Smyle Square: B=75cm, T=48cm

✅  Samočistilni sifon Geberit za umivalnik, odtok horizontalen: d32mm G1 1/4″ sijajni krom

✅  Ogledalo z osvetlitvijo Geberit Xeno², z neposredno in posredno osvetlitvijo: B=60cm, H=71cm

✅  Stenska WC školjka Geberit Acanto, Rimfree

✅  WC sedež s pokrovom Geberit Acanto

✅  Aktivirna tipka Geberit Sigma50, za dvokoličinsko splakovanje: alpsko bela

✅  Geberit DuoFresh modul s samodejnim aktiviranjem in okvirjem za vnos čistilne tabletke Geberit DuoFresh, za podometni splakovalnik Sigma 12 cm: sijajni krom

1 misel o “Kopalniško pohištvo Geberit”

  1. Pozdravljeni.
    Tudi sama sva z možem že pred časom obiskala razstavni salon in se sedaj dokončno odločila za pohištvo Geberit. Zanima me, ali ste neposredno pri njih kupili kopalniško pohištvo in vse ostalo? Jaz sem razumela, da je to samo razstavni salon in da ni prodaje.
    Najlepša hvala za odgovor. Lep pozdrav, Mojca

Dodaj odgovor