Luči ob stopnišču in kuhinjske luči

Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem del gradnje z vami delil na družbenih medijih, ni pa pristal na blogu. Velikokrat tudi ne zapišem vsake podrobnosti na blog, nenavsezadnje mi to vzame kar precej časa. Glede na vaše odzive je en izmed zanimivejših delov izbira in montaža naših luči ob stopnišču in v kuhinji💡😄

Veliko sem prejel tudi različnih vprašanj in zato se bom potrudil vse odgovore zapisati kar tukaj. Izbrane luči so preproste, ugodne in so nam enostavno všeč. Primerjal sem tudi različne slovenske spletne trgovine a nisem našel konkretne izbire, ki bi mi bila všeč. Če sem jo nazadnje našel, so bile cene enostavno previsoke. Tako so naša izbrana svetila v hiši del, kjer smo zagotovo prihranili.

STROPNE LUČI V KUHINJI

Čeprav sem že pred začetkom gradnje vedel kakšne bodo naše nadgradne stropne luči v kuhinji, smo na koncu izbiro vseeno nekoliko spremenili. Prvotni valji, ki so bili dolžine 20 cm so nadomestile praktično enake luči, le njihova dolžina je več kot polovico manjša.

Lahko dodam še to, da imate pri gradnji zmeraj opcijo nadgradnih ali vgradnih svetil. Pri vgradnih lučeh se prostor za dozo v sami konstrukciji objekta predvidi že v fazi gradnje (doza za beton ali prostor v suhomontažnem stropu), pri nadgradnih pa se luč namesti nadometno na strop ali steno. V mojem primeru sem luči na strop fiksiral s silikonom, saj je bilo za vijačenje premalo prostora (pod lučjo je še električna doza).

✔️ razmik med lučmi 90cm (seveda prilagodite velikosti vašega prostora)
✔️ moč 12W
✔️ barva svetlobe topla bela
✔️ cena okvirno 7€ / kos

povezava do lučk https://www.aliexpress.com/item/33001812297.html…

STOPNIŠČNE LUČI

Z lučmi ob stopnišču je bil izziv nekoliko večji. Idelno bi seveda bilo, da bi same luči izbral že v fazi elektro inštalacij in takrat vgradil tudi ustrezne doze. V fazi elektro inštalacij sem ob stopnišču vgradil kar klasične TEM globoke doze. Te bi bile sicer ustrezne, če bi izbral luči, ki ustrezajo montaži v klasične doze. Tudi teh je na izbiro kar nekaj a s samim izgledom nisem bil najbolj zadovoljen.

Ob brskanju po spletu in iskanju sem vendarle našel stopniščne luči, ki so me zadovoljile s svojim izgledom in svetilnostjo. Seveda klasična doza ni bila ustrezna in tako smo morali v ometu povečati luknjo in namestiti ustrezno dozo. Svojevrsten izziv je predstavljal še kamen na steni, ki sem ga zelo natančno izrezal, da se luči do potankosti prilegajo steni.

Sprva sem izbral luči v antracit barvi in brez senzorja in jih kasneje zamenjal s črnimi senzorskimi. Luči se super obnesejo, zgolj senzor bi lahko bil boljši in z možnostjo prilagajanja občutljivosti.

✔️ moč 3W
✔️ barva svetlobe topla bela
✔️ isti model smo sedaj zamenjali s senzorskimi
✔️ cena okvirno 20€ / kos

povezava do lučk https://www.aliexpress.com/item/33007442516.html…

p.s. 1: tisti, ki z naročilom preko Aliexpress še nimate izkušenj velja nasvet, da naredite več ločenih naročil do vrednosti 22€, saj boste sicer ceni luči morali prišteti še strošek carine https://www.posta.si/…/Cenik-storitve-carinskega-posredovan…

p.s. 2: tudi sicer pošta preverja vsebino večjih pošiljk in lahko se zgodi, da bo tudi vaš paket nižje vrednosti pregledan oz. preverjen za kar boste odšteli okvirno 6€

4 misli o “Luči ob stopnišču in kuhinjske luči”

Dodaj odgovor