Obiskali smo sejem Megra – z otroki :-)

V času pred gradnjo se na vse možne načine izobražujemo in pripravljamo, da bo gradnja čimbolj tekoče stekla. Tako smo pozorni na različne detajle – od priprave inštalacij, izolacije, do posameznih detajlov, ki jih bomo definirali v sklopu projekta PZI.

Sejem MEGRA oz. t.i. sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti je en izmed sejmov, ki smo se ga udeležili v mesecu aprilu. Sejem se odvija v Gornji Radgoni, letos med 4. 4. in 7. 4. Ker je Gornja Radgona sorazmeroma blizu, smo si med drugim zadali svojevrsten izziv, da ga obiščemo skupaj s petmesečnim sinom in dveletno hčerko. Ponudba sladoleda na sejmišču je odigrala ključno vlogo za naša malčka 🙂 Zaželena bi bila tudi kakšna igrala znotraj sejma (čeprav smo bili ena izmed redkih družin z majhnimi otroki 🙂 a smo se na koncu iz sejmišča peš odpravili še v park v neposredni bližini. Tudi samo mesto Gornja Radgona je privlačno in zagotovo vredno obiska.

Sejem Megra sam posebi ni med največjimi po številu razstavljalcev, a smo tudi tokrat pridobili kar nekaj koristnih nasvetov, ki jih bomo uporabili v kasejših fazah projekta. Med glavnimi lahko izpostavim pametne inštalacije oz. inštalacije za “pametno hišo”, kjer so me te inštalacije že nekoliko bolj navdušile od prejšnjega razmišljanja in sedaj nameravamo dodati “pamet” zraven žaluzij še nekaterim napravam in jih mogoče združiti v en celovit sistem (več o tem kdaj drugič). Zanimive razgovore sem opravil še s krovci glede detajlov ravne strehe, kritine Eternit in ogrevanja. Nekaj utrinkov iz sejma v nadaljevanju.

Dodaj odgovor