Ponudba za izgradnjo hiše do 3. gradbene faze

Da je pred začetkom zbiranja ponudb za izgradnjo hiše nujno pripraviti tudi popis potrebnega materiala in dela sem že pisal tukaj. Veliko vprašanj pa prejmem o ceni same gradnje, saj se večina odloča ali se sploh odločiti za selitev v hišo, zidati opečno hišo, zidati v lastni režiji ali pa se odločiti za montažno hišo. Za vsa omenjena vprašanja težko najdem ustrezen odgovor a v meni že od majhnega tli ta želja in zato se preveč niti nisem spraševal.

Da bi komu olajšal svojo odločitev, sem delil z vami eno izmed ponudb, ki sem jo prejel za gradnjo hiše do 3. gradbene faze. Ponudba zajema tako pripravljalna dela, zemeljska dela, priprava temeljne plošče, zidanja in izdelave ostrešja ter strešne kritine. Vsekakor se je nujno zavedati, da je cena gradnje do 3. gradbene faze zelo odvisna od kvadrature, izbranih materialov, lokacije gradnje in še česa. Vsekakor imejte v mislih, da je lahko vaša hiša do 3. gradbene faze zgrajena tudi za polovico omenjene cene, lahko pa je tudi za nekajkrat dražja. Ne gre zanemariti tudi gospodarsko situacijo, ki je trenutno z velikim povpraševanjem v prid gradbenim podjetjem in proizvajalcem, ki cene za material in delo pridno dvigujejo. Samo za omembo, med našo najcenejšo in najdražjo ponudbo za gradnjo hiše je bila razlika v ceni skoraj 100%.

Ponudba za gradnjo hiše do tretje gradbene faze:

PRIPRAVLJALNA DELA327,20 €
ZEMELJSKA DELA9.796,70 €
BETONSKA IN ARMIRANOBETONSKA DELA10.897,00 €
ŽELEZOKRIVSKA DELA10.777,50 €
TESARSKA DELA5.149,00 €
ZIDARSKA DELA12.390,19 €
KANALIZACIJA 5.521,30 €
RAZNA DELA4.953,57 €
KROVSKA DELA 20.669,00 €
GRADBENA DELA SKUPAJ: 80.481,46 €

Navedena ponudba ni bila izbrana za gradnjo naše hiše in je zgolj okvirni primer cen materiala in dela. Ponudba je bila pridobljena avgusta 2018.

3 misli o “Ponudba za izgradnjo hiše do 3. gradbene faze”

  1. Zdravo,
    Najprej pohvale za blog in seveda hiško. Na ponudbi je pod zemeljskimi deli ovrednoteno 455 m3 gramoza za tamponski nasip. Količina se mi zdi pretirana. Zanima me koliko ste dejansko porabili.
    V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

    1. Hvala Andrej. Za tamponsko nasutje in dovoz smo porabili okvirno 200m3 gramoza, dvakrat toliko pa smo nasuli zemlje po ostalih delih parcele, saj jo je bilo glede na sosede, ki so to storili že pred časom potrebno precej zvišati.

Dodaj odgovor