Popis električnih stikal in vtičnic TEM Čatež

V fazi izvedbe elektro inštalacij smo po priporočilu mnogih izbrali globoke doze TEM Čatež, že takrat smo bili namreč odločeni, da bomo pri istem dobavitelju kupili tudi vsa stikala in vtičnice. Pri izbiri doz smo se odločili za modul elemente, ki jih danes srečamo praktično v vsaki novogradnji.

Pred kitanjem in barvanjem sten je super občutek, da bodo na steno kmalu prišla tudi stikala in vtičnice. Tukaj imamo na voljo ogromno različnih kombinacij barv in materialov dekorativnih okvirjev, kar lahko prostoru doda dodatni čar.

Tako smo na začetku naredili popis vseh potrebnih vtičnic in stikal. Tukaj mi je prišla zelo prav mobilna aplikacija-konfigurator Modul Manager (iOS aplikacija / Android aplikacija). S to sem za vsak prostor v hiši specificiral potrebne vtičnice in stikala. Pri aplikaciji mi je bilo najbolj všeč, da sem lahko v živo spreminjal kombinacije okvirjev in stikal in tako spoznal vse možnosti in različice. Glavno izhodišče pri konfiguraciji so 3 oblikovne linije okvirjev:

  • LINE, okvirji z ravnimi linijami in robovi
  • SOFT, okvirji z mehkimi zaobljenimi robovi
  • PURE, linija okvirjev iz čisto naravnih materialov: kovine, lesa in stekla

V tem trenutku mi je osebno najbolj blizu linija PURE v videzu svetlega lesa javorja. Če bi bil na izbiro še v izvedbi smreke, da bi se popolnoma skladal s stavbnim pohištvom pa bi bilo že kičasto 🙂 Tako imamo zaenkrat stikala in vtičnice popisane. V Garaži in kopalnicah smo izbrali belo različico linije Line, povsod drugje pa linijo Pure iz pravega lesa javorja. O končni izbiri in vgrajenih stikalih in vtičnicah pa prihodnjič.

Nekaj utrinkov dela z enostavno aplikacijo, ki jo priporočam tudi vam. Pri vsaki dozi oz. posameznem setu izberemo velikost doze, orientiranost, linija in elementi znotraj okvirja (vtičnice, stikala, komunikacija, elektronika…). Za končni izpis PDF ali Excel seznama setov in okvirne cene se je v aplikaciji potrebno še registrirati – predlagam že takoj na začetku, da je popis varno shranjen in na voljo za naslednje osvežitve setov ali nove konfiguracije stikal in vtičnic.

Dodaj odgovor