Šivanje razpoke estriha

Od izdelave estriha na naši hiški je preteklo že kakšen mesec in estrih se je v teh tednih zaradi visokih temperatur in zračenja prostorov že dodobra posušil.

V garaži, kjer je površina estriha precej velika in na delu, kjer je bilo prezračevanje najbolj aktivno zaradi nedokončanih garažnih vrat pa se je v estrihu pojavila manjša razpoka, ki je v dolžino merila 1 meter.

razpoka v estrihu

Čisto informativno sem poklical izvajalca estriha, g. Andreja Domanjka in mu objasnil manšo razpoko, ta pa je brez odlašanja ponudil, da ekipa estrih na mestu razpoke “zašije”. Za šivanje estriha sem prvič slišal in ponovno izvedel nekaj novega. Na mestu razpoke, kjer bo kasneje položena keramika bi namreč lahko prišlo do pokanja keramike, če razpoka ne bi bila ustrezno sanirana. Nekateri omenjeno težavo sicer rešujejo z armiranjem pri polaganju keramike a naša rešitev naj bi bila bolj preizkušena.

Šivanje estriha

Že čez nekaj dni je na objekt ponovno prišla ekipa Andreja Domanjka, da sanira nastalo razpoko in zašije estrih. Najprej so razpoko z brusilnikom odprli (odstranili so površinski sloj na mestu razpoke), ter še dodali zareze za armiranje. V drugi fazi so zmešali smolo za leplenje (točen izdelek sem spregledal) in jo nanesli na razpoko. V zareze za armiranje so vstavili še kovinske armirne paličice. Na koncu so maso še posuli s peskom, ki bo olajšal oprijem lepila za keramiko na mestu sanirane razpoke.

Dodaj odgovor