Toplotna izolacija temeljne plošče hiše

Naša hiška je v temeljih razdeljena na dva dela – bivalni del in nebivalni del – garaža in utility. Bivalni del je bil že v podložnem betonu izveden okvirno 10 cm nižje od nebivalnega dela. To iz razloga toplotne izolacije pod temeljno ploščo. Ko je bila na podložni beton navarjena bitumenska hidroizolacija, so gradbinci v bivalnem delu na hidroizolacijo položili XPS toplotno izolacijo Fragmat XPS 400 debeline 8 cm (toplotna prevodnost lambda=0,036 W/mK). V istem trenutku je bil pomemben tudi detajl, kjer se pod ploščo bivalni del stika z nebivalnim, da na tem delu ne bi prihajalo do toplotnih mostov. Rešitev je bila predvidena že v delu PZI, kjer smo vertikalo dodali še XPS v polni višini plošče, ki se bo kasneje nadaljeval v notranjo izolacijo bivalnega dela.

Žal ta dan nisem uspel dokumentirati detajlov pri polaganju termoizolacije XPS, saj sem imel službeno pot a pogledaš si lahko utrinke našega dnevnega dogajanja na gradbišču:

Zvečer, ko so gradbinci gradbišče že zapustili sem uspel narediti še par fotografij. Na slikah se vidi, da so pripravljeni že distančniki za armature in deloma tudi prva plast armaturnih mrež z nekaj ojačitvenimi palicami.

temoizolacija FRAGMAT XPS 400 GL 2500

temoizolacija FRAGMAT XPS 400 GL 2500

temoizolacija fragmat xps

Fragmat XPS 400 termoizolacija

hidroizolacija temeljne plošče gradnja hiše

Detajl toplotne izolacije temeljne plošče hiše (vir: Fragmat):

  1. AB temeljna plošča 25 cm
  2. Fragmat XPS 400 termoizolacija 8 cm (toplotna prevodnost lambda=0,036 W/mK)
  3. IZOTEKT P4 plus, polno navarjen
  4. osnovni premaz IBITOL HS
  5. podložni beton
  6. tamponsko nasutje

Dodaj odgovor