Toplotna izolacija proti hladnemu podstrešju

S samo izvedbo spuščenega stropa hudih skrbi nismo imeli, bolj smo se posvečali ustrezni izolaciji proti hladnemu podstrešju. Tukaj smo primerjali izolacijo iz vpihane celuloze in steklene volne.

Izolacija iz vpihane celuloze ali steklene volne?

Izolacija iz celuloze je razmeroma nov zip izolacije. V bistvu gre za recikliran papir, ki mu dodajajo sol za obstojnost. Glede izvedbe vpiha celuloze sem kar nekaj priporočil za Eko izolacije Primož Gosak. Primož se je tudi oglasil na objektu in pripravil ponudbo za celotno izvedbo spuščenega stropa in vpiha celuloze. Glavna prednost izolacije iz celuloze naj bi bila zelo dobra sposobnost sprejema vlage, hkrati pa ob vpihu zapolni vse skrite kotičke in tako bolje zatesni prostor. Okrog tega je sicer že veliko debatiranega na forumih, zato je zagotovo na prvem mestu tudi ustrezen izvajalec, ki poskrbi, da je temu res tako.

Izolacija iz mineralne steklene volne je najpogosteje izbrana vrsta izolacije pri gradnji. Kot že ime pove je glavna sestavina pri izdelavi steklo, natančneje reciklirano steklo. Ker gre za preizkušeno in preverjeno vrsto izolacije smo se tudi pri nas odločili in izbrali izolacijo iz steklene volne.

Steklena volna ISOVER SUPER PROFI

Pri izbiri ustrezne steklene volne smo želeli le najboljše, saj bo izolacija stropa ključna pri ohranjanju prijetnih temperatur poleti in ohranjanju toplote skozi zimske mesece. Tako sem izvedel za stekleno volno proizvajalca Isover Super Profi (staro ime Par Gold N4+). Gre za stekleno volno z najvišjo stopnjo izolativnosti 0,032 W/mK. Pri nas smo jo položili v dveh slojih, prvi 14cm in drugi 16cm, tako skupaj tvori 30cm izolacije.

steklena volna isover
isover saint gobain par gold super profi
isover super profi steklena volna
rezanje steklene volne
izolacija proti hladnemu podstrešju
izolacija hiše
polaganje dveh plasti steklene volne
izolacija iz steklene volne

Dodaj odgovor