Umivalniki

Naša hiša ima vsega skupaj kar štiri umivalnike. Dva sta v obeh kopalnicah, en je v pralnici, četrti pa v garaži. Največ pozornosti smo seveda namenili umivalnikom v kopalnici, ki bodo v uporabi vsakodnevno. V kopalnici za goste smo se odločili namestiti en, nekoliko večji umivalnik širine 75cm. V glavni kopalnici pa dvojni umivalnik širine 120cm.

Prav poseben izziv smo imeli z dvojnim umivalnikom širine 120cm, ki je bil v projektu zamišljen v širini 140cm. Tako odtoki niso bili na ustrezni širini. Tudi to sem na koncu uspešno uredil z gibljivo odtočno cevjo namesto klasičnega sifona.

Pri montaži umivalnikov smo bili pozorni na višino montaže. Standardna višina za umivalnike je 85 cm, sami pa smo se glede na izkušnje v prejšnjem domu odločili umivalnik namestiti nekoliko višje, na višino 90cm in s tem nekoliko povečati udobje pri umivanju. Višje kot je umivalnik, manj je potrebnega sklanjanja. Otroci bodo še nekaj časa pri umivalnikih uporabljali pručko a bodo tudi to še prehitro prerasli.

V obeh kopalnicah v hiši smo izbrali umivalnika Geberit Smyle Square, v garaži in pralnici pa umivalnia Geberit Selnova Square.

Prav poseben čar našim umivalnikom dajejo črne kopalniške armature. Pri izbiri črne barve armatur nas je vsekakor najbolj skrbelo čiščenje in sledovi vodnega kamna. To smo pri nas sicer dolgoročno uredili z mehčalno napravo, ki iz vode odstrani večji del vodnega kamna. Tudi ob uporabi izključene mehčalne naprave se na armaturah vodni kamen ni poznal nič bolj kot na klasičnih kromiranih armaturah. Po moji oceni je na črnih armaturah vodni kamen viden celo manj.

V garaži in pralnici smo izbrali umivalnik iz serije Geberit Selnova. K keramiki se je najbolje podala armatura Blitz v sivi barvi.

7 misli o “Umivalniki”

  1. Pozdravljeni,
    Opazila sem, da za umivalnikom v kopalnici nimate ploščic. Kako ste rešili morebitno mokroto zaradi pipe? Microtopping? Lp

  2. Zdravo. Vam je višina umivalnika 90 cm še vedno udobna ali bi ga, če bi delali še enkrat, postavili nižje? Hvala

    1. Jani višina je super. Smo imeli tako že v prejšnjem stanovanju in zagotovo bi namestili umivalnik še enkrat na isti višini.

Dodaj odgovor