Vgradni WC kotlički in WC školjka

montaza wc skoljke

Pri vgradnih WC kotličkih je zelo pomemben model kotlička. Od izbranega modela je namreč odvisna možnost namestitve zaključne tipke. Najpogosteje so izbrani vgradni kotlički Geberit Sigma Duofix in Geberit Sigma Kombifix, ki jih lahko opremimo s široko paleto različnih Geberit Sigma aktivirnih tipk. Temu lahko dodamo še sistem za odvajanje neprijetnih vonjav iz školjke Geberit DuoFresh, ki se namesti za tipko. Za sistem DuoFresh smo se na koncu odločili tudi sami, več o uporabi in praktičnih izkušnjah pa zapišem v ločenem prispevku.

Še ena pomembna stvar pri izvedbi inštalacij je električna napeljava do WC školjke. Na to me je opozarjal že vodovodar, saj je strošek električne napeljave minimalen. S to napeljavo si lahko kadarkoli privoščimo odzračevanje neprijetnih vonjav Geberit Duofresh ali tuš WC. Sam sem električno napeljavo do WC kotličkov zaradi neupoštevanja nasvetov kasneje napeljal po zunanji steni pred izvedbo fasade.

Izbira modela WC školjke

Izbira WC školjke je bila še najenostavnejša. Pomembno nam je bilo, da bo WC školjka brez roba (rimfree). S tem se pod robom ne nabira umazanija, ki jo je težko očistiti.

Kar nekaj oseb, ki jih poznam je imelo pri brezrobih WC školjkah težave s škropljenjem vode iz školjke ob splakovanju. So pa po izkušnjah prijateljev te težave enostavno rešljive z ustrezno nastavitvijo količine vode ob splakovanju. Seveda je vse odvisno tudi od izbranega proizvajalca in modela školjke. Po treh mesecih vsakodnevne uporabe sami nikoli nismo imeli težav s škropljenjem čez rob in vsekakor priporočam rimfree školjko.

Glede na ponudbo nam je bila najbolj všeč stenska WC školjka Geberit Acanto. Ta nas je prepričala z elegantno ovalno obliko in namestitvijo brez vidnih montažnih vijakov. Dodali smo še pokrov za WC školjko slim line. Tudi pri pokrovu je dobro biti pozoren, da ima pokrov funkcijo počasnega zapiranja.

1 misel o “Vgradni WC kotlički in WC školjka”

Dodaj odgovor