Vrata s skritimi podboji (3. del)

O izbiri notranjih vrat in montaži skritih podbojev sem že pisal, na vrsto pa je prišel še sklepni del naših notranjih vrat brez vidnih podbojev, ki smo ga nestrpno pričakovali – montaža vratnih kril.

Monterji mizarstva Tajhmajster so najprej vsa vratna krila raznosili v ustrezne sobe, zatem pa pričeli s samo montažo. V ALU profil so najprej namestili skrita nasadila, ki bodo nosila vrata, kmalu zatem pa so vrata že bila na svojem mestu. Na nasadila se na koncu namestijo še ALU pokrovčki, ki pod seboj skrijejo vijake, kar se lepo vidi na prvi sliki (zgornje nasadilo je brez, spodnje pa z okrasnim pokrovom). Sledila je še montaža magnetne ključavnice in kljuk. Tudi tukaj posebnosti ni bilo, saj so bile na vratih že ustrezne izvrtine za ključavnico in kljuke. Magnetna ključavnica poskrbi, da z vrati praktično ne prihaja do treskanja, saj vrata zapre magnet, ki jeziček iz vrat samodejno zapahne.

vrata z nevidnimi podboji
skriti panti
vratno krilo skriti podboj
montaza kljuke vrata
montaža kljuke tupai
kljuka tupai
kljuka tupai
končni izgled vrat z nevidnimi podboji
vrata z nevidnimi podboji

Kljuka TUPAI za vrata

Prav je, da nekaj besed namenim tudi izbiri naših kljuk za notranja vrata. Te lahko vrata še dodatno popestrijo in jim dodajo značaj. Da bo kmalu potrebno izbrati kljuke nas je opozoril Tomaž iz Mizarstva Tajhmajster, ki nam je priporočal kljuke Tupai. Takoj, ko sem preveril spletno stran sem bil praktično odločen za barvo in model kljuke, zato niti nisem preverjal alternativ. Izbrali smo kljuko Tupai 2275 RT, črne barve. V kompletu s kljukami smo naročili še pripadajoče rozete za ključavnice, potrebno je paziti zgolj, da so rozete za kopalnico tako imenovane WC rozete.

Zelo smo zadovoljni s končnim izdelkom, tako vrat kot tudi kljuk in zagotovo bi se še enkrat odločili za vrata z nevidnimi podboji. Čeprav je še en detajl za katerega je potrebno malo globje seči v žep a da naši hiški res poseben pridih. Kako je všeč vam? 🙂

Dodaj odgovor