Zunanji screen rolo

Zelo radi uživamo na naši terasi, kjer radi prižgemo žar, se razvajamo v dobrotah ter gostimo družino in prijatelje. Nas pa je na terasi zmeraj bolj motil veter, ki je pihal skozi teraso. Zato smo kar nekaj časa razmišljali o ustrezni zaščiti. Pri zaščiti je bilo nujno to, da se zaščita povsem odstrani in omogoča nemoten prehod.

Ugotovili smo, da bo za to najbolj primeren screen rolo. Zunanji screen roloji so v zadnjih nekaj letih doživeli hiter razvoj in postali priljubljena izbira za zaščito pred vremenskimi vplivi – soncem, dežjem in vetrom. Pogosto se uporabjlajo tudi namesto žaluzij.

Kot zmeraj, smo tudi tokrat povprasevanje poslali več ponudnikom in se ob primerljivih ponudbah odločili za naše stare znance, ki so dobavili že zunanje žaluzije in komarnike – podjetje Dekor senčila.

Lastnosti zunanjih screen rolojev

Način vgradnje: Enako kot pri žaluzijah je pri zunanjih screen rolojih možnost podometne in nadometne vgradnje. Ker smo sami roloje vgradili naknadno, druge možnosti kot nadometne vgradnje nismo imeli. V primeru podometne vgradnje je lahko škatla roloja in vodila skrita v omet oz. fasado.

Material platna: Obstaja zelo široka paleta materialov rolojev, od PVCja do bolj priljubljenih in obstojnih tkanin s steklenimi vlakni. Pri naših izvajalcih smo izbrali prav tkanino iz steklenih vlaken, ki se ob različnih temperaturah ne razteza in krči ter je izredno trpežna.

Prosojnost plana: Različni proizvajalci glede na material platna ponujajo različne možnosti prepuščanja svetlobe, od povsem prosojnega PVCja do povsem neporosojne možnosti. Pri Dekor senčilih smo izbirali med 5% in 1% prosojnostjo. Ker terase nismo želeli preveč zatemniti smo izbrali 5% prepuščanja svetlobe.

Montaža screen rolojev

Montaža screen rolojev je bila izvedena hitro in brez večjih posebnosti. Najprej sta monterja na svoje mesto postavila oba vodila na katero se je iz zgornje strani še namestila omarica z rolojem. Zatem je sledila še električna napeljava ter pokrovi vodil, ki so dodali piko na izgledu vodil.

Uporabnost in izkušnje

Z izbranim rolojem smo zelo zadovoljni. Zmanjšal je prepih na terasi, še zmeraj pa s preustnostjo svetlobe ni preveč zatemnil prostora. Še posebej smo zadovoljni z detajli vodil in kvaliteto celotnega izdelka.

Škoda edino, da za potrebo po roloju nismo vedeli že ob gradnji, da bi lahko vodila in omarico roloja skrili v fasado a tako pač je pri gradnji 😁

Povzetek

  • Model: Zunanji screen rolo ZIP NOTO N
  • Daljinsko upravljanje, 5% prepustnost svetlobe
  • Dimenzije: 3,5 x 2,5m
  • Cena: okvirno 1.500€

Izvajalec: Dekor senčila

Dodaj odgovor